zondag 24 juli 2016

Justin

Una nota speciale per il nostro tesoro Justin.

Che fosse bravo e paziente con i bambini più piccoli già lo sapevamo, ma fin dal primo giorno con Yang Yang è stato davvero straordinario. Non appena lo abbiamo incontrato ha provato subito a farlo giocare.



Nei giorni successivi ci è stato (e ci è) di grande aiuto per farlo giocare e tenerlo.

Dovreste sentire le grasse risate del piccoletto quando gioca con  "gege" (fratello maggiore in cinese).
Justin è sempre pronto a trovare nuovi giochi per il fratellino ed è davvero instancabile.....
Gli ha insegnato a giocare con il tablet, si siede vicino a lui per guardare la televisione, saltano insieme sul letto, giocano con le macchinine, si schizzano in piscina, lo porta a cavalluccio....



Vi chiederete come comunicano i due fratelli.... in cinese, olandese e italiano! Che domanda!
Comunque Justin ha avuto un'idea brillante : a differenza di papà e mamma che girano con il frasario in borsa o nello zaino (veramente vecchio stile), lui prende semplicemente il tablet, va su google translator, scrive la frase che vuole pronunciare e alza il volume per farla sentire a Yang Yang....

Vederli insieme è veramente bellissimo!!!!

Dopo alcuni giorni insieme Justin ha commentato "È proprio simpatico il piccoletto".

Stasera per festeggiare il fratello maggiore migliore del mondo la famiglia Van Dooren ha cenato da McDonalds!!!!

++++

Vandaag een bericht enkel over Justin, omdat hij dat verdient!

Dat hij goed is met kleine kinderen wisten we al, maar vanaf de eerste dag met Yang Yang was hij werkelijk fantastisch. Direct nadat we Yang Yang hebben ontmoet, heeft hij geprobeerd om met hem te spelen.

In de volgende dagen was hij (en is nog steeds) een grote hulp voor ons bij het zorgen voor Yang Yang. Jullie zouden het lachen van zijn kleine broertje moeten horen wanneer hij met "gege" (chinees voor grote broer) speelt. Justin is onvermoeibaar in het steeds nieuwe spelletjes voor zijn broertje te zoeken.
Hij heeft hem geleerd om met zijn tablet te spelen, hij zit naast hem bij het televisie kijken, ze springen samen op bed, spelen met de autootjes, ze spatten elkaar nat in het zwembad, Yang mag in zijn nek zitten,...

Hoe communiceren Yang Yang en Justin ? In het nederlands, chinees en italiaans! Justin had een briljant idee : in tegenstelling tot mama en papa, die steeds een boekje chinees voor beginners bijhebben in de rugzak (echt ouderwets), neemt hij zijn tablet en surft naar google translate, schrijft de woordjes die hij wil zeggen, verhoogt het volume, en laat het vertaalde horen aan Yang Yang, die dan vaak door een grote lach aangeeft dat hij het begrepen heeft.

Ze samen te zien is werkelijk heel mooi.



Na enkele dagen samen heeft Justin gezegd : "mijn kleine broertje is werkelijk sympatiek".

Dus vanavond hebben we de beste grote broer van de wereld gevierd en heeft de familie Van Dooren bij McDonalds gegeten!!!






1 opmerking:

  1. Amai Justin ... Yang heeft écht geluk met zo'n toffe grote broer !
    Mooie foto's ...!

    BeantwoordenVerwijderen